obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
Algemeen, maar niet gemeen.
 Onderwerp afdrukken
Mobiel werken levert 25% CO2-besparing op
BlackBerry
Onderzoek van DHV berekent milieuvoordelen van mobiel werken bij Vodafone

27 januari 2011 – Mobiel werken zorgt gemiddeld voor een CO2-verlaging van 25% per medewerker. Dit blijkt uit een onderzoek van advies- en ingenieursbureau DHV in opdracht van Vodafone Nederland. Per medewerker kan 750 kilo CO2 per jaar gereduceerd worden door mobiel werken.

Het onderzoek van DHV is gebaseerd op de manier van werken bij Vodafone. Sinds 2 jaar werken 1.200 medewerkers van Vodafone mobiel, ook wel Het Nieuwe Werken genoemd. Zij hebben de mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Klaske de Jonge, Directeur Corporate Affairs bij Vodafone: "We weten wat de voordelen van mobiel werken zijn in bedrijfseconomisch en sociaal opzicht en we hadden ook verwachtingen ten aanzien van de milieuvoordelen. Dit was echter nog nooit onderzocht op basis van een bestaande situatie. Met dit onderzoek laten wij zien dat je als bedrijf veel CO2 kan besparen door mobiel te werken."

De CO2-uitstoot van medewerkers wordt voor een groot deel (77%) veroorzaakt door het woon-werkverkeer. Vodafone kent een vooruitstrevend beleid ten aanzien van het stimuleren van het Openbaar Vervoer. Zo zitten de kantoren vlakbij stations, is de leasevloot met de helft gereduceerd en moeten medewerkers en bezoekers vaak betalen voor parkeren bij de Vodafone kantoren. De helft van de medewerkers heeft een woonwerk afstand van meer dan 35 km en een meerderheid hiervan komt met de auto. Door thuis te werken of op een ander tijdstip te reizen kunnen medewerkers veel CO2 besparen en bijdragen aan de vermindering van files. Naast besparing op woon-werkverkeer is er ook CO2-besparing mogelijk door minder kantoorruimte. Deze besparingen op CO2 zorgen er ruimschoots voor dat de extra CO2-uitstoot door thuiswerken en het gebruik van snelle mobiele internet verbindingen worden gecompenseerd.



Bron: Persbericht Vodafone
BlackBerry
 
Deze website gebruikt Awin affiliate links en Google advertenties, om deze service voor iedereen gratis te houden.
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Mobiel werken levert 25% CO2-besparing op', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
Geen mobiel geen internet helemaal niets!!! Klacht over VodaFone : 1 15 jun 2017
GEEN MOBIEL GEEN INTERNET NIKS!!!!! Opleveringsproblemen : 1 15 jun 2017
Geen mobiel internet Storing : 2 06 mrt 2012
Storing internet mobiel Storing : 3 03 mrt 2012
Vodafone introduceert nieuwe tarieven mobiel internet voor laptop, netbook en tablet Algemeen : 1 06 jul 2011
Advertentie