obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Vodafone start nieuwe prijsvechter: Hollandsnieuwe
BlackBerry
vodafone-logo-nl Vodafone stort zich met een nieuwe agressieve discounter in de slag om de gunst van de prijsbewuste consument die maar een beperkt budget voor mobiele communicatie heeft. Net als KPN en T-Mobile dat doen met respectievelijk Telfort en Ben, richt Vodafone een eigen prijsvechter op: Hollandsnieuwe.

Hollandsnieuwe gaat los van Vodafone opereren en krijgt een eigen technische en commerciƫle organisatie die vanuit Schiphol-Rijk werkt. De nieuwe mobiele provider, die vandaag wordt gelanceerd, gebruikt voorlopig alleen online kanalen en verkoopt geen abonnementen via winkels.

Totnogtoe richtte Vodafone zich sterk op de frequente beller die een duur toestel wenst en ook veel actief is op mobiel internet. Een groeiende groep klanten, die alleen bellen en sms'en, verdween daardoor onder de radar van de marketingafdeling, er in het goedkopere segment weinig nieuwe ontwikkelingen plaatsvonden.

Hollandsnieuwe hoopt binnen vijf jaar 20% van de discountmarkt te veroveren. De prijsvechter wil dat gaan doen met lage sim-onlytarieven, met daaraan toegevoegd wat directeur Ramon van Velzen noemt 'de controle van prepaid'. Als de maandbundel bijna op is, ontvangt de klant tijdig een seintje via sms. Die kan dan zelf bepalen of hij de bundel in die maand wil uitbreiden tegen hetzelfde tarief. Zo niet, dan is net als bij prepaid geen uitgaand belverkeer meer mogelijk. Een onverwacht hoge rekening is hierdoor uitgesloten.

Hollandsnieuwe onderscheidt zich door de klant bij overschrijding van de bundel niet te 'straffen' met een flink hoger tarief. Volgens Ben Woldring, directeur van vergelijkingsite Bellen.com, is bellen buiten de bundel bij 'sim only'-

abonnementen doorgaans 8 tot 13 keer duurder. Prijsvechter Youfone bijvoorbeeld hanteert een tarief van 2,3 eurocent voor binnen de bundel. Daarbuiten geldt echter een minuutprijs van 30 eurocent. Bij abonnementen met een toestel kost het bellen buiten de bundel al gauw 2 tot 3 keer meer, rekent Woldring voor.

Uit de RekeningScan van Bellen.com, waar bezoekers hun rekeningen kunnen uploaden voor een advies op maat, blijkt dat ruim driekwart van de mensen te veel betaalt omdat ze niet het juiste abonnement hebben. Vooral buiten de bundel raken, kan een flinke strop opleveren. Hollandsnieuwe hanteert daarentegen een vast, concurrerend tarief voor bellen, sms en internet. De minuutprijs varieert van 3,4 cent voor een grote bundel (550 minuten) tot 6 cent voor een kleine (75 minuten). Net als bij T-Mobile Relax is een belminuut in te ruilen voor een sms'je of 1 MB.

Woldring constateert dat de Vodafone-dochter weer voor dynamiek in een markt zorgt die in rustig vaarwater was gekomen. Wel vindt hij het jammer dat ook Hollandsnieuwe gesprekken per hele minuut naar boven afrondt.

RTL Nederland en Vodafone maakten gisteren bekend dat zij gaan samenwerken. Het eerste product dat is ontwikkeld, is gericht op vrouwen en wordt in februari 2011 gelanceerd. In tegenstelling tot Hollandsnieuwe mikt dit nieuwe merk wel op het hogere segment, vooral op het gebruik van het 'rijke aanbod' van bewegend beeld van RTL.

vodafone
Gewijzigd door BlackBerry op 06 januari 2011, 20:19
BlackBerry

Alice, CaiWay, Glasvezel, [url=http://kabel.ge
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Vodafone start nieuwe prijsvechter: Hollandsnieuwe', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
vodafone glasvezel probleem Algemeen : 1 20 jan 2014
vodafone storing januari Storing : 1 12 jan 2013
vodafone storing Storing : 2 03 jul 2012
Klachtenservive Vodafone Algemeen : 1 31 mrt 2012
Storing vodafone februari 2012 Storing : 34 16 feb 2012