obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Vodafone en Eurofiber gaan concurrentie aan op glasvezel markt
BlackBerry
Samenwerking maakt Vodafone op één na grootste service provider op glasvezelnetwerk

2 september 2010 - Vodafone Nederland en Eurofiber kondigen vandaag een samenwerking aan voor de uitrol van glasvezel naar bedrijven en bedrijfsterreinen. Vodafone en Eurofiber gaan de komende jaren circa 1000 kilometer glas per jaar uitrollen. De overeenkomst maakt Vodafone de op één na grootste service provider in de Nederlandse glasvezelmarkt, waardoor bedrijven voortaan keuze hebben bij de selectie van hun service provider. Begin 2011 kunnen zakelijke klanten diensten afnemen van Vodafone via het glasvezelnetwerk van Eurofiber.

Vodafone wil zich onderscheiden van de concurrentie door de hoogste kwaliteit dienstverlening te bieden, de meeste flexibiliteit in bandbreedte en Service Level Agreements en 24-uurs monitoring van diensten. Daarbij biedt Vodafone als enige provider een online tool (de Service Navigator) waarmee klanten te allen tijde real-time inzicht hebben in de status van hun eigen netwerk tussen de verschillende bedrijfslocaties, wat cruciaal is voor bijvoorbeeld betalingsverkeer.

Dankzij de overeenkomst met Eurofiber krijgt Vodafone toegang tot Eurofibers snel groeiende glasvezelnetwerk en staat daarmee vooraan bij de verglazing van de zakelijke markt in Nederland. Tevens kan Vodafone meer en betere garanties bieden op kwaliteit van de diensten en dienstverlening en meer flexibiliteit bij veranderende klantwensen op het gebied van bijvoorbeeld snelheid, capaciteit en nieuwe bedrijfslocaties. Tot slot kan het netwerk veel gedetailleerder en beter gevolgd worden waardoor verstoringen sneller worden opgemerkt en verholpen.

Vodafone biedt op dit moment al vaste breedbanddiensten aan via glas, maar maakt daarvoor nog gebruik van het netwerk van derden. Dit betreft onder andere vast internet- en telefonie, IP-VPN, en PIN betaaldiensten.

Jens Schulte-Bockum, CEO Vodafone Nederland: 'De partnership met Eurofiber is een substantiële stap voor Vodafone en van groot strategisch belang. Het is onderdeel van onze wereldwijde strategie om ons van mobiele provider te ontwikkelen tot aanbieder van totale en volledig geïntegreerde communicatieoplossingen. De overeenkomst met Eurofiber biedt ons vele voordelen. Doordat we niet zelf hoeven te investeren in de uitrol van glas houden we meer ruimte over om te investeren in producten en diensten. Daarnaast kunnen we onze diensten dieper in het glasvezelnetwerk verankeren wat meer controle en betere prestaties oplevert dan voorheen. Dit is iets waar onze klanten direct van gaan profiteren.'

Alex Goldblum, CEO Eurofiber: 'Deze overeenkomst is een bevestiging van Eurofiber's deskundigheid op het gebied van glasvezel. Eurofiber gaat meer investeren in de uitrol van zijn netwerk om zakelijke klanten van Vodafone aan te sluiten.' Bart Oskam, mededirecteur Eurofiber, vult aan: 'Hierdoor kan Eurofiber nog sneller invulling geven aan de behoefte uit de markt en de wens van de overheid om bandbreedte ook echt toegankelijk te stellen voor iedereen.'
IDC schat de huidige glaspenetratie in de kantoormarkt op 6% met een groei van 24%. De omzet uit glasverbindingen beslaat op dit moment 31% van de totale omzet uit vaste connectiviteit. De verwachting is dat dit groeit met 15% tot een totaal van 75% over 9 jaar.

Bron Vodafone
BlackBerry

Alice, CaiWay, Glasvezel, [url=http://kabel.ge
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Vodafone en Eurofiber gaan concurrentie aan op glasvezel markt', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
vodafone glasvezel probleem Algemeen : 1 20 jan 2014
vodafone storing januari Storing : 1 12 jan 2013
vodafone storing Storing : 2 03 jul 2012
Klachtenservive Vodafone Algemeen : 1 31 mrt 2012
Storing vodafone februari 2012 Storing : 34 16 feb 2012